Nationaal Park De Meinweg

Onze restaurants liggen aan de rand van Nationaal Park De Meinweg

 

Onze locatie is dus uitermate geschikt om te genieten van Nationaal Park De Meinweg, ideaal om een fietstocht of een wandeltocht te starten, of een heerlijke pauze te nemen. Neem eens een kijkje onder het kopje ‘fietsen en wandelen’. Daar vindt u verschillende wandelroutes allemaal dwars door Nationaal Park de Meinweg. In de Gitstappermolen kunt u informatie verkrijgen over fiets,- en wandelroutes. Ook bieden wij al meer dan 40 jaar huifkartochten aan midden door Nationaal Park De Meinweg!

Het Nationaal Park ligt ten oosten van Roermond, wordt aan drie kanten omsloten door Duitsland en is onderdeel van het Duits-Nederlandse grenspark Maas-Schwalm-Nette, ongeveer 10.000 hectare groot. Het Nationaal Park De Meinweg heeft een oppervlakte van circa 1.800 ha.
In het Meinweggebied zorgen bossen, heide, vennen en beekdalen voor een gevarieerd landschap. Binnen Limburg is De Meinweg het enige gebied waar de adder nog voorkomt, vandaar dat de adder is terug te vinden in het logo van De Meinweg.
De Meinweg kent een grote diversiteit aan flora en fauna.

 

Het park is ook een goed leefgebied voor allerlei soorten zoogdieren. Het meest bekend of berucht, is natuurlijk het wilde zwijn. Maar natuurlijk vinden we hier ook het ree. En ook kleinere dieren zoals vos, das, bunzing, steenmarter, hermelijn, wezel, eekhoorn, konijnen, hazen, muizen, spitsmuizen en vleermuizen.
Ook voor reptielen en amfibieën is het nationaal park een uitstekend leefgebied. We vinden hier o.a. de adder, zandhagedis, levendbarende hagedis, hazelworm en gladde slang. De heikikker, knoflookpad, alpenwatersalamander en vinpootsalamander.

U ziet wel, een bezoek aan Nationaal Park De Meinweg is beslist de moeite waard. Boekt u bij ons een huifkartocht, gaat het grootste  gedeelte van deze tocht door het park.